diumenge, 25 de juliol del 2010

L'EIP participa a l'Aplec dels Ports



Durant els dies 22, 23, 24 i 25 de juliol hem viscut a Vilafranca un dels esdeveniments més importants de l’estiu, l’Aplec dels Ports, que enguany arribava a la 32a edició amb una força i energia admirables. Des de l’Esquerra Independentista de la Plana (EIP) vam aportar el nostre granet d’arena a aquesta cita veterana amb la reivindicació comarcal i nacional, tant a títol individual com, sobretot, en qualitat de col·lectiu compromès amb el redreçament del nostre país i les seues comarques, com la dels Ports, injustament marginada per una incompetència governamental que ja dura massa.
Els assistents a l’Aplec vam poder gaudir de quatre dies farcits d’activitats culturals i bona música, una programació immillorable que sens dubte ajudà a espantar la gelor nocturna d’aquest municipi dels Ports. Entre les actuacions musicals que s’hi van poder veure, hi hagué Pepet i Marieta, La Troba Kung Fú, Orxata Sound System –que va posar el seu segell “electroaborigen” a l’eixida del sol del dissabte–, Opció K-95, els saragossans Mallacán i la Pegatina. El diumenge 25, davant una plaça plena a vessar, Cesk Freixas i Pau Alabajos posaren una banda sonora excepcional a tota l’emoció acumulada durant el cap de setmana.
El dissabte 24 a les onze del matí un dels carrers de Vilafranca acollí l’anomenat Espai obert de comunicació, en què diferents col·lectius i entitats vam poder muntar paradetes i mostrar el nostre missatge i demandes a tota la gent que s’hi anava passejant. L’EIP participà activament en aquest mercat alternatiu amb el repartiment de pamflets i adhesius, i amb la venda de samarretes i altre tipus de material.
Una de les claus de l’èxit de l’Aplec dels Ports va ser el bon ambient que s’hi podia respirar, resultat de la convivència enriquidora dels vilafranquins, tant joves com grans, amb la resta dels assistents vinguts d’arreu dels Països Catalans. Per descomptat, cal donar l’enhorabona als organitzadors de l’Aplec, que un any més aconseguiren unir de manera esplèndida lluita i festa. I, és clar, un marc paisatgístic tan especial com el dels Ports va fer la resta.