dijous, 26 de desembre del 2013

Manifestació i actes pels 81 anys de les Normes de Castelló

El 21 de desembre de 1932, la societat civil i el món de la cultura del País Valencià signaven les Normes de Castelló, un acord ortogràfic que obria les portes a l'articulació de la societat valenciana al voltant de la seua llengua pròpia. Unes Normes que s'inspiraven i adaptaven les que l'Institut d'Estudis Catalans havia proposat per al conjunt de la llengua catalana i de les quals en commemorem el centenari.
El 21 de desembre de 2013, molts valencians i valencianes eixirem al carrer a commemorar les Normes. Però no per a fer-ne una mera celebració: cal que hi anem amb actitud reivindicativa i intransigent amb un Consell que, en matèria de llengua, només ens ven fum identitari anticatalanista per a maquillar la seua al·lèrgia cap a la llengua dels valencians i la seua voluntat d'arraconar-la en tots els àmbits –una fòbia compartida, no cal dir-ho, pels poders de l'Estat. Des de Castelló de la Plana reivindicarem:
Una escola valenciana, pública i de qualitat
Per l'escola pública com a garant de la inclusió i la cohesió social, per a construir un País de totes i tots amb el valencià com a llengua comuna. Contra la LOMCE i contra les polítiques del Consell que impossibiliten, com cada any, que 14.000 famílies escolaritzen els seus fills en valencià.
Uns mitjans de comunicació públics de qualitat, que respecten la pluralitat informativa i 100% en valencià
Per uns mitjans públics valencians que siguen motor de la promoció de la llengua i que ens permeten pensar-nos i representar-nos com a poble. Contra el tancament de RTVV i la censura de les emissions d'altres cadenes en la nostra llengua (IB3, TV3).
Respecte del Govern i les institucions de l'Estat als drets lingüístics dels parlants de llengües minoritzades
Per a fer-nos respectar i combatre junts la por a les agressions lingüístiques. Prou vulneracions de drets i imposició de multes pel simple fet de parlar en valencià.
Us convidem a donar suport a aquesta crida com a particulars o com a entitats i a fer-ne difusió a les xarxes socials (amb les etiquetes #Crida21D i #81anysNormes). Però per damunt de tot us esperem el 21 de desembre a les 18h a la Plaça de la Independència de Castelló de la Plana, perquè és al carrer on ens podem fer escoltar de veritat.
Perquè volem construir un País per a tots i per a totes, defensem l'escola valenciana, pública i de qualitat!
Castelló per la Llengua, 22 de novembre de 2013

dimecres, 18 de desembre del 2013

Manifestació i actes pels 81 anys de les Normes de Castelló

DISSABTE 21 DESEMBRE

Actes emmarcats en la commemoració dels 81 anys de les Normes de Castelló en el centenari de les Normes Ortogràfiques de l'Institut d'Estudis Catalans.

Matí | Ruta (la Pobla Tornesa)
Ruta pels camins del Desert. Ho organitza Grup de Muntanya Viarany (les persones interessades envieu un correu a viarany@hotmail.com)

Migdia | Fira d'entitats (plaça Santa Clara)
11h Obertura de la fira i animació infantil amb Botafocs i Esplai Pentecosta
12h Signatura del llibre 'Les Normes de Castelló en el centenari de les Normes Ortogràfiques de l'IEC' a càrrec de Vicent Pitarch, autor del llibre
12:30h Contacontes amb Rosabel Canós
14h Dinar (8€) amb opció vegetariana

Vesprada | Manifestació (plaça de la Independència)
18h «Per un País de tots: escola valenciana, pública i de qualitat»

Nit | Concert (Sala La Consulta del Doctor)
23h Agraviats, Pepet i Marieta i punxadiscos
Entrada anticipada 5€ (7€ taquilla). Venda d'entrades a la Llibreria Argot, la Llibreria Babel, el Casal Popular de Castelló, La Consulta del Doctor i online a www.laconsultadeldoctor.com


Més actes ací: "Castelló per la llengua".