diumenge, 23 de juny del 2013

Ascensió al cim del Penyagolosa


Els Països Catalans som una nació i per tant subjecte polític i de sobirania. En les darreres dècades, fruit de les imposicions dels estats espanyol i francès i de l’inestimable ajut de sectors regionalistes d’arreu de la nació, la consciència nacional dels Països Catalans
ha anat quedant debilitada en favor d’un discurs d’assimilació de les estructures dels estats (regions, províncies, comunitats autònomes, departaments), com a únics marcs en els quals els catalans i les catalanes ens hem de poder relacionar.

Ens trobem en un moment històric en el qual hem d’aprofitar l’embranzida popular que es genera al voltant de la reivindicació independentista que es dóna al país, i especialment a Catalunya, perquè garanteixi un procés nacional, sense oblidar cap racó dels Països Catalans.

Arreu dels Països Catalans, la consciència de pertinença a aquest país, més enllà d’una història i cultura compartides, s’ha de fonamentar i es fonamenta en la voluntat popular de pertinença a aquest marc cultural i polític. 

És per això que persones vinculades a organitzacions, col·lectius, moviments socials, entitats culturals i esportives, ateneus i casals d’arreu dels Països Catalans impulsem “Som Països Catalans”, com a eina de construcció nacional al servei del país, com a garantia que el procés d’alliberament no fragmenti més la nostra nació sinó que en reforci els vincles i la xarxa, i així la cohesioni en tots els aspectes.
Des d’ara, des de tots els punts del país, construïm les eines del demà, perquè no cal esperar a ser lliures per construir els Països Catalans.
Organitzen: