diumenge, 11 de juliol del 2010

L'EIP participa al Feslloch'10


El passat cap de setmana l'Esquerra Independentista de la Plana (EIP) va participar al Feslloch. Durant el dijous 8, el divendres 9 i el dissabte 10 de juliol el municipi de Benlloch es va convertir en el punt de trobada del jovent de tot arreu dels Països Catalans. Els milers d'assistents desplegaren les seues tendes de campanya i ompliren completament la zona destinada per a l'acampada. Els pinars on s'allotjaren van ser testimonis de la nostra diversitat cultural, gaudint de les diferents varietats dialectals de la llengua catalana. Tanmateix, el punt de convergència va ser la certesa que tots formem part d'una mateixa nació, la del poble català.

L'EIP va tindre l'oportunitat de difondre el seu missatge polític, i va demostrar que l'única manera d'aconseguir l'autodeterminació com a poble és mitjançant la lluita. L’ideari, compartit per la majoria dels assistents, ha de passar del pla de les idees a la realitat a través del treball diari i unitari. L'organització en estructures revolucionàries és un fet fonamental perquè tots plegats avancem cap a la independència i el socialisme.

Durant l'esdeveniment, l'EIP va muntar un punt de difusió, des del qual repartí centenars de pamflets descriptius del projecte, així com adhesius que en resumeixen gràficament els objectius. Per altra banda, va permetre una comunicació bidireccional explicant de tu a tu qui som i on anem.
La vesprada del dissabte es va realitzar un mural reivindicatiu en una de les parets del camp de futbol, al costat de la zona d'acampada. Tots els assistents van poder contemplar i gaudir del missatge “De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, la llengua el futur del nostre poble”, escortat per la silueta del territori que comprèn els Països Catalans, així com de la seua bandera: l'estelada.